Lagre overskuddsstrøm til senere bruk

Som plusskunde kan du opprette en solkonto, en ordning der du kan lagre overskuddsstrøm produsert av ditt solcelleanlegg for senere bruk. Dette gjør det mulig å maksimere utnyttelsen av solenergien du genererer og redusere avhengigheten av strømnettet i perioder med lav solproduksjon.

Når solcelleanlegget ditt produserer mer energi enn du bruker i øyeblikket, kan overskuddsstrømmen mates inn i strømnettet. I en solkontoordning får du kreditert for denne overskuddsstrømmen. Disse kreditene kan deretter brukes til å trekke strøm fra nettet når solcelleanlegget ditt ikke produserer nok energi, for eksempel om natten eller i perioder med skyet vær.

Krediteringssystemet varierer avhengig av den spesifikke solkontoordningen. Noen ordninger gir deg en økonomisk kreditt for overskuddsstrømmen din, som kan redusere strømregningen din eller brukes til å betale fremtidige strømregninger. Andre ordninger fungerer ved at overskuddsstrømmen din krediteres som kilowattimer (kWh), som kan trekkes fra senere når du trenger ekstra strøm fra nettet.

solcelleanlegg-flatt-tak-industribygg
SOLKONTO: Lagre overskuddsstrømmen du ikke bruker, til senere bruk.

Hva er fordelen med å lagre overskuddsstrøm?

Fordelen med å kunne lagre overskuddsstrømmen er at du kan optimalisere bruken av solenergi. I stedet for at overskuddsstrømmen går tapt når du ikke bruker den, kan du «lagre» den og dra nytte av den når du trenger det mest. Dette bidrar til å maksimere egenforbruket av solenergien din og redusere importen av strøm fra strømnettet.

Ved å lagre overskuddsstrømmen bidrar solkontoordningen til å øke fleksibiliteten og effektiviteten til solcelleanlegget ditt. Det gir også en økonomisk fordel ved å redusere strømregningene ytterligere og øke avkastningen på investeringen i solenergi.

Det er viktig å merke seg at tilgjengeligheten av solkontoordninger kan variere ulike steder, regioner og strømleverandører. Det er lurt å undersøke de spesifikke ordningene som gjelder for ditt område, og konsultere med lokale solenergiselskaper eller strømleverandører for å få mer informasjon om hvordan solkontoer fungerer og hvilke fordeler de kan gi deg.