Ofte stilte spørsmål

Vi har samlet ofte stilte spørsmål på en side, slik at du skal få svar på det du måtte lure på vedrørende solenergi.

Hva betyr det at dere har solgaranti?

Vi prosjekterer riktig. Det betyr at vi tilbyr individuelt beregnede solcelleanlegg, tilpasset akkurat dine behov. Slik leverer vi det mest lønnsomme solcelleanlegget til deg. 

Er solcellepanel noe for min bedrift?

Det vil vi svært gjerne hjelpe deg å finne ut av. Vi gjør en rask analyse av dine bygninger. Er potensialet til stede gjør vi en energiberegning av anlegget ditt ut i fra ditt strømbehov. Ut ifra dette kan du gjøre deg opp et standpunkt.

Hvorfor skal jeg velge solenergi?

Du produserer din egen kortreiste strøm, som gir deg reduserte strømkostnader. Solenergi er miljøvennlig og er en energieffektiv løsning, noe som også er en viktig investering for fremtiden. 

Kan jeg søke om støtte for solcelleanlegg på gården?

Det vil vi svært gjerne hjelpe deg å finne ut av. Vi gjør en rask analyse av dine bygninger. Er potensialet til ENOVA, enkelte kommuner og Innovasjon Norge gir støtte etter gitte kriterier.

Du kan søke om støtte for solcelleanlegg på gården igjennom Innovasjon Norge sitt bioenergiprogram. Les mer om støtteordningen på Innovasjon Norge sine sider.

Får min bedrift økonomisk støtte for å installere solcellepanel?

Det vil vi svært gjerne hjelpe deg å finne ut av. Vi gjør en rask analyse av dine bygninger. Er potensialet til st

ENOVA, enkelte kommuner og Innovasjon Norge gir støtte etter gitte kriterier.

Les mer støtte for el–produksjon på ENOVA sine sider.

Hvor mye kWh kan jeg produsere med solceller?

Det vil vi svært gjerne hjelpe deg å finne ut av. Vi gjør en rask analyse av dine bygninger. Lurer du på hvor mye strøm du kan produsere med solcelleanlegg? Kontakt oss for et prisoverslag.

Er det lønnsomt for min bedrift å installere solcelleanlegg?

Ja, solcelleanlegg prosjektert av oss er lønnsomme. Dette fordi vi prosjekterer solcelleanlegg for ditt behov, og det betyr at du bruker mesteparten av all strømmen du produserer selv. 

Hvor kan solcelleanlegg installeres?

På de aller fleste tak, men ikke alle er like godt egnet. Dette kartlegger vi for deg når vi gjør analyse av bygningene dine.

Fungerer solcelleanlegg godt i Norge?

I Norge har vi mye kaldt vær, dette gjør solcellepanelene mer effektive. 90% av produksjonen fra solceller skjer mellom februar og november, fordi solen står for lavt om vinteren til å produsere strøm.

Hvordan fungerer solcelleanlegget med snø på panelene?

Det henger mye sammen med det foregående spørsmålet. I perioden det ligger snø på taket produserer anlegget minimalt. Siden solen står lavt fra november til februar til å produsere særlig mye strøm, vinner du uansett ikke mye på å fjerne snø. 

Hvordan vedlikeholder jeg anlegget?

Våre invertere og solcellepaneler er av høy kvalitet og er vedlikeholdsfrie i sin levealder. Garantien på solcellepanelene er på 25 år og invertere er på minimum 10 år.

Kan jeg selge strøm når min bedrift har solcelleanlegg?

Som produsent av egen strøm må du ha en plusskundeavtale med din nettleverandør. Det betyr at i perioder du ikke bruker all strømmen selv, selger du overskuddsstrømmen til din strømleverandør.

Blir jeg fulgt opp i ettertid av Solenergi Norge?

Etter tre måneder tar vi kontakt med deg på telefonen, og etter ett år gjennomfører vi en elektronisk befaring med utlesing av data fra nettet eller ved en oppfølgingssamtale på telefonen. Lurer du på noe, er det ellers alltid bare å ta kontakt.

Hva slags produkter bruker dere?

Ønsker du å lese mer teknisk produktinformasjon rundt våre produkter? Les mer teknisk produktinformasjon her.

Hvorfor har dere bare prosjektert solceller på deler av taket mitt?

Bakgrunnen for dette, er fordi vi prosjekterer og beregner størrelsen på anlegget ditt ut ifra kapasiteten på inntaks/hovedsikringene i sikringsskapet.