Regnestykket blir bare bedre og bedre

Christian Mikkel Dobloug fra Vinstra lyttet til gode anbefalinger og installerte et 38,76 kWp solcelleanlegg på garden. Det er han glad for.

christian-mikkel-dobloug-solcellepaneler-solenergi-norge
Gode anbefalinger gjorde at Dobloug valgte solceller fra Solenergi Norge

Nøkkeltall:

  • Investering: 383.000.- eks mva
  • Solcellepanel: 114 stk 340Wp Premium Black
  • Solcellepanelet produserer: 29 334 kWh
  • Installert effekt: 38,76 kWp
  • Redusert C02 utslipp: 13 781 kg/år

*Dette er helt realistiske beregninger gjort for kunden i 2021. Kostnader og støttesatser kan ha endret seg siden beregningene ble gjort.


En stadig galopperende strømpris bidrar selvfølgelig til å øke lønnsomheten på investeringen han gjorde i august i fjor, nær sagt for hver eneste dag.
  – Da jeg bygde anlegget var det snakk om en nedbetalingstid på sju år. Allerede nå er vi kanskje nede i tre år, sier Dobloug.

Gode anbefalinger

For Christian Mikkel Dobloug ble gode erfaringer og anbefalinger fra to bedrifter på Vinstra, som hadde installert solcelleanlegg, avgjørende for at han selv tok investeringen.

Lønnsomhet var det viktigste argumentet for Doblougs valg. Miljøgevinsten var et tilleggselement i avgjørelsen.
  – Alle er glade i miljøet, men det må lønne seg å investere miljøvennlig. Det er viktig å få lagt om energimiksen, og i så måte er solcelleanlegg viktige bidrag. Og da er det avgjørende at det er en investering som lønner seg.

Enkelt og knirkefritt

Dobloug kom i kontakt med Solenergi Norges AS gjennom andre som hadde kjøpt anlegg av dem tidligere.

– Jeg valgte dem som leverandør med bakgrunn i gode anbefalinger fra fornøyde kunder, sier Dobloug.
Det har vist seg å være et lykkelig valg, og han utdyper: Samarbeidet med Solenergi Norge har vært veldig enkelt og knirkefritt for min del.
– Min opplevelse er god service, aldri noe tull. De har fikset alt hele veien – fra oppstart til oppfølging etterpå. De tar telefonen og fikser tingene om noe dukker opp.

Når produksjonsmålet

Ettersom Christian Mikkel Doblougs anlegg så langt bare har noen måneders drift å se tilbake på, så er det litt for tidlig å si så mye om forholdet mellom forventet og reell årsproduksjon.

Men det går allerede an å si at det ser lovende ut.

– I de mørkeste vintermånedene produseres det jo nesten ikke noe strøm, men jeg ser at det har vært veldig bra nå i februar og mars, så jeg regner med at jeg oppnår den årsproduksjonen som er forespeilet, sier Christian Mikkel Dobloug.

christian-mikkel-dobloug-solcellepaneler-solenergi-norge-fremhevetbilde