Anskaffer Tesla powerbank

«Det beste rådet jeg kan gi til andre som vurderer solcelleanlegg, er at de må bygge så stort som mulig», sier Bjarne Weikle hos LWE AS

LWE-weikle-vinstra-solenergi-norge
Ferdig montert solcelleanlegg for bedrift på Vinstra.

Nøkkeltall:

  • Investering: 275.000.- eks.mva
  • Solcellepanel: 90 stk 325 Wp
  • Solcellepanelet produserer: 21.187kWh i året
  • Installert effekt: 29,25 kWp
  • Redusert C02 utslipp: 9958 kg/år

*Dette er helt realistiske beregninger gjort for kunden i 2021. Kostnader og støttesatser kan ha endret seg siden beregningene ble gjort.


Solcelleanlegget som LWE AS har investert i, produserer mer enn forventet allerede etter ca. ett års drift. Det gjør at Bjarne Weikle vurderer å skaffe seg en Tesla powerbank for den ekstra strømmen han produserer.

– I mars har vi ligget på en snittproduksjon på 80 kilowattimer om dagen, med 120 kWh som toppen i løpet av én dag. Når vi samtidig vet at vi har et forbruk på 12 kWh om dagen og 4 kWh om natta, så dekker vi jo forbruket vårt og vel så det.
  – Det er helt konge, sier Weikle.

Skulle bygd større solcelleanlegg

Det eneste Weikle angrer på nå er at han ikke bygde et enda større solcelleanlegg da investeringen først ble gjort, slik at han kunne solgt strøm ut igjen.

  – Vi har bygd varmeanlegg med vedfyring og har halvert strømutgiftene på fyring. Nå jobber vi sammen med Nullutslipp AS på Lillehammer med ideen om å lage en konverter, slik at vi kan bruke en Tesla powerbank og få enda mer ut av prosjektet. Dette forsker vi på nå, og håpet er å få det til i løpet av året.
  – Jeg blir jo en slags «strømidiot» av dette. Har måler, sitter og følger med, og blir mer bevisst, sier Weikle.

Strømprisene var utløsende

Økende strømpriser og et gedigent tak tilgjengelig på industribygget på Vinstra var avgjørende for at LWE AS valgte å satse på solceller.

  – Det korrekte svaret er at vi gjorde det på grunn av miljøet, men det rette svaret for min del var at hensynet til egen lommebok var det aller viktigste. Og det er ikke tvil om at dette fungerer etter intensjonene, sier Weikle.

  – Det beste rådet jeg kan gi til andre som vurderer solcelleanlegg er at de må bygge så stort som mulig, slik at de kan selge en del av strømmen. Det er viktig å huske på at det er fire måneder hvor det ikke produseres så mye strøm. Da er det avgjørende å ha et stort nok anlegg at du får en bra kreditnota fra strømleverandøren om sommeren når det er høysesong.

Proff leverandør

Weikle trekker også fram Solenergi Norge AS som en leverandør han bare har positive erfaringer med.

– Det er trivelige folk å snakke med. De er folkelige, kom på befaring, ga et bra tilbud og har fulgt opp veldig godt gjennom hele prosessen.

I retur har Solenergi Norge fått mye god gratisreklame fra Weikle.

– Det er tullete mange på Vinstra som har kjøpt solcelleanlegg etter at vi installerte vårt anlegg. Jeg har snakket varmt om både på Facebook og i andre kanaler, og til de mange som har ringt og spurt. Responsen har vært stor, sier Weikle.

solcelleanlegg-monteres-solenergi-norge
Solcelleanlegg monteres på taket hos Weikle